Olyan változatos munkaválaszték, mint a Balkán kultúrája

A Balkán egy olyan része Európának, ami az utóbbi évszázadokban rengeteg változáson ment keresztül. Ettől függetlenül sokan az elmaradottsággal használják szinonimaként ezt a térséget és a megnevezését. Vicces egyébként, hogy a Balkánon elő országok mindig azt vitatják, hogy hol kezdődik kulturálisan a Balkán. Mindenki általában próbálja az alatta lévő ország felé tolni a határt, ezzel is azt jelezve, hogy ez valami pejoratív jelző.

Én azonban az utóbbi években felfedeztem, hogy a Balkán egyáltalán nem olyan, mint ahogy azt elsőre elképzelnénk. Az itt élő emberek sokszínű kultúrával rendelkeznek és természeti kincsekben is bővelkednek. Tehát, nem számít, hogy milyen programra vágyunk, biztos találni fogunk rá egy helyet. Raádásul még az is nagyszerű, hogy az árak általában alacsonyabbak, mint otthon. Ezen a nyáron ezért biztosan el fogok látogatni egyik Balkán országba.

Persze ehhez nem lenne rossz egy kis plusz pénz, a suli mellett azonban egész nehéz volt munkát találni. Milyen szerencse, hogy vannak már olyan oldalak a neten, mint a Topiwork, ahol pár kattintás és már egy hatalmas választékból csipegethetünk. Alapból hostess diákmunka kapcsán keresgéltem, mikor megtaláltam őket. Nem fűztem túl sok reményt az egészhez, mivel korábban már több diákszövetkezettel is próbálkoztam, akiknél nem jártam túl sok sikerrel. A Topiwork azonban másnak érződött!

Mivel már a kezdőlapjuk is úgy volt kialakítva, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megtaláljuk azt, ami kifejezetten minket érdekel. Tehát, ha a hostess diákmunka lehetőség miatt jöttünk fel az oldalra, akkor elég csak a munkakeresőt használni. Az első sorba beírhatjuk a munka megnevezését és már kész is. Persze ne felejtsük el azt is megadni, hogy hol szeretnénk dolgozni, hiszen ezzel is ki tudunk szűrni egy csomó felesleges ajánlatot.

Ugyanakkor nem mindenkit fog érdekelni a hostess diákmunka és még az is megtörténhet, hogy nem leszünk tisztában azzal, hogy mit szeretnénk dolgozni. Ilyen esetekben a kategóriák rendszerét érdemes használni, ahol nagyobb címkék alá lesznek gyűjtve a hasonló munkák. Nem számít, hogy fizikai munkát szeretnénk végezni, vagy esetleg gazdasági vonalon akarunk elindulni, mindenki meg fogja találni várhatóan a maga számítását. Ráadásul egy csomó közülük gyakornoki pozícióként van meghirdetve, úgyhogy a pénzkeresés mellett még a jövőnket is meg tudjuk alapozni vele.

De térjünk vissza a hostess diákmunka kiírásra. Kellemes meglepetés volt, hogy a munka kapcsán elérhető volt egy hosszú leírás is. Tehát, nem kellett találgatnom, hogy konkrétan mi lesz majd a munkaköröm. Hiszen egy hostess diákmunka sok mindent takarhat. Így azonban teljes nyugalommal mehettem rá a jelentkezés gombra.

A másik dolog, ami nagyon tetszett, hogy a fizetést sem rejtegették. Pedig általában ez egy olyan titok szokott lenni, amit valamiért csak az interjú utolsó részében fogunk megtudni. Én azonban úgy gondolom, hogy sokkal jobb az egyenesség, hiszen így rögtön ki tudjuk szűrni azokat a munkákat, amik nem felelnek meg nekünk és nem kell majd felesleges köröket lejárnunk.

Mindez új elhatározással töltött el, úgyhogy gyorsan fel is regisztráltam az oldalra. Ez a folyamat egyébként nem fog túl sok időt igénybe venni. Ezt követően pedig nem kell sokat várnunk arra, hogy visszahívjanak egy munkával (ha jelentkeztünk), ami egy óriási megkönnyebbülés volt a korábbi tapasztalatokhoz képest. Zárásnak pedig annyit tennék hozzá az egészhez, hogy nagyon elégedett vagyok a munkával is, amit a Topiwork biztosított nekem. És ezt hallom egyébként mindenki mástól úgyszintén!